Sådan finder du de perfekte lamper til stuen med disse 4 gode råd

I enhver stue er det nødvendigt, at der er lamper. Det er sådan, at du kan lyse rummet op, når mørket falder på. Særligt i de koldere måneder, hvor det bliver mørkt tidligt, er det vigtigt med den rette belysning. Derfor bør du være omhyggelig med at udvælge de rette lamper til din stue.

Der findes nemlig flere forskellige lamper, som du kan vælge imellem, når du gerne vil have din stue lyst op. Ofte er det en god idé at have flere forskellige lamper, da det vil give dig den bedste oplysning. Hvis du er i tvivl om, hvilke lamper du bør vælge, kan du med fordel læse videre. Her bliver de forskellige lampevalg til stuen gennemgået.

Råd 1: Vælg en loftslampe, der kan lyse det hele op

Når du gerne vil købe lamper til din stue, er det en god idé at starte med en loftslampe. En loftslampe giver en god oplysning af hele rummet. Derfor er loftslampen også en uundværlig del af stuen.

Det er forskelligt, hvor folk placerer deres loftslamper i stuen. Det kommer blandt andet an på, hvordan din stue er indrettet. Hvis du har et spisebord i stuen, er det en god idé med en eller flere loftslamper over spisebordet. På den måde kan du lyse spisebordet godt op, når du gerne vil spise.

De fleste mennesker har også en eller flere sofaer i stuen. Derfor er der også mange, der vælger at opsætte en loftslampe over enten sofaen eller sofabordet. Det er ofte her, at mange mennesker tilbringer en relativ stor del af deres tid i stuen. Derfor vil de gerne have området lyst godt op.

Når du gerne vil have en loftslampe, har du et utal af valgmuligheder. Denne slags lamper kommer i alle slags former, farver og størrelser. Derfor vil du helt sikkert også kunne finde en lampe, der passer til netop dine præferencer og indretningsstil. Hvis du gerne vil inspireres, kan du finde et kæmpe udvalg af lamper på Andlight.dk.

Råd 2: Vælg en gulvlampe for en mere afslappet belysning

Når det kommer til stuen, er der også mange, der vælger at have en gulvlampe. En gulvlampe kan ofte give en mindre, og mere afslappet, belysning end en loftslampe. Hvis du derfor gerne vil se film, eller bare slappe lidt af i stuen, kan det ofte være mere passende at tænde din gulvlampe frem for din loftslampe.

Ligesom loftslamper kommer gulvlamper også i alverdens forskellige varianter. Derfor kan en gulvlampe også være utrolig dekorativ. Når du vælger en gulvlampe, har du derfor også mulighed for at supplere din indretningsstil på flotteste vis.

En gulvlampe kan i princippet stå hvor som helst i stuen. Dog bliver den ofte anvendt i et hjørne. Det kan for eksempel være bag din sofa. Hvis du gerne vil have et hyggehjørne med en lænestol, kan du med fordel også placere en gulvlampe her. Faktisk er det kun din fantasi, der sætter grænsen for, hvor du kan placere din gulvlampe.

Råd 3: Læs og lav kreative projekter med en bordlampe

Hvis du godt kan lide at læse i stuen, kan en bordlampe være en god idé. Det samme gør sig gældende, hvis du godt kan lide at sysle med kreative projekter. Det kan for eksempel være hækling, syning eller lignende aktiviteter.

En bordlampe er nemlig en mindre lampe, som du kan placere på et bord. Bordlampen oplyser et mindre område, så du for eksempel kan se hvad du læser, eller hvad du sysler med. Samtidig giver bordlampen dig mulighed for at slukke de eventuelle større lamper, som du måtte have tændt. På den måde kan du sidde i en mere hyggelig belysning, når du gerne vil slappe af med en bog eller et projekt.

Råd nummer 4: Gør stuen mere personlig med pyntelamper

Der findes også forskellige lamper, hvis primære formål egentlig er at pynte. Derudover kan de naturligvis også give en mindre, og hyggelig, belysning. Det gælder for eksempel diverse former for lyskæder, som du kan placere i stuen.

Du kan blandt andet placere disse i hjørnerne, langs panelerne eller rundt om fjernsynet. Nogle vælger også at placere lyskæderne i glasbeholdere, som de så stiller rundt omkring i stuen.

Lyskæderne fås i mange forskellige varianter. Derfor kan du helt sikkert også finde nogle, der vil harmonere perfekt med det udtryk, som du gerne vil skabe i stuen.

Du kan også vælge at få LED-strips. De er især et populært valg rundt omkring fjernsynet. Med LED-strips kan du selv vælge, hvilken farve lamperne skal have. Derfor kan du også skifte farven efter behag. Formentlig vil du gerne have en mere afslappet farve, når du ser film eller tv-shows.

Med LED-strips kan du hurtigt skifte farven på belysningen, hvilket kan være med til at skabe en utrolig hyggelig stemning i stuen. Hvis du holder fest, kan du også sætte LED-stripsene til at blinke og skifte farve. Det er et utroligt festligt indslag.

Menu
Top